Skypack Maszyny Pakujące

Skypack Maszyny Pakujące

25-416, Kielce, Olszewskiego 36

Hermetyczne pakowanie żywności • Skypack Maszyny Pakujące

Próżniowe pakowanie żywności, nazywane też hermetycznym, pozwala cieszyć się świeżymi artykułami spożywczymi przez długi czas. Po odessaniu powietrza z pojemnika lub worka foliowego opakowanie zostaje szczelnie zamknięte, co wydłuża okres przechowywania jedzenia. Jest ono chronione przed pleśnią i bakteriami, a na dodatek nie wysycha i nie twardnieje. Takie produkty cechują się wyśmienitym smakiem i są pełne witamin oraz minerałów. Hermetyczne pakowanie żywności to nieograniczone możliwości. Realizują je pracownicy Skypack, czyli firmy z bogatym zapleczem technicznym.

Przedsiębiorstwo posiada rozbudowany park maszynowy, na który składają się nowoczesne urządzenia, przyspieszające prace. Wszystko to sprawia, że jest ono w stanie zapakować dużą ilość jedzenia w krótkim czasie. Współpracuje zarówno z małymi, jak i nieco większymi producentami żywności. Dzięki temu partnerowi suche pokarmy nie wilgotnieją, natomiast te o dużej zawartości tłuszczu, nie jełczeją, ani nie przyczyniają się do rozwarstwiania się oleju. Takie pakowanie daje możliwość zachowania koloru, zapachu i smaku warzyw, owoców, ryb, mięsa, serów, ciast oraz innych produktów spożywczych.

Największe zainteresowanie wzbudza pakowanie w plastikowych woreczkach. Specjaliści używają nowoczesnych zgrzewarek próżniowych, wyposażonych w funkcję szybkiego wypompowywania powietrza. Odmierzają odpowiednią wielkość kawałka folii i zgrzewają jej brzegi po umieszczeniu w środku artykułu. Jest on wkładany do pakowarki, która odsysa tlen i zamyka szczelnie opakowanie. Drugą opcją jest wykorzystywanie gotowych worków próżniowych w kilku rozmiarach. Posiadają one taśmy absorbujące ciecz i można je wsadzać do kuchenek mikrofalowych.

Do hermetycznego pakowania służą też pojemniki oraz słoiki, uznawane za bardziej ekologiczne w porównaniu do toreb foliowych. Decydują się na nie często osoby chcące zapakować miękkie jedzenie, takie jak owoce czy marynowane mięso. Po zamknięciu, z ich wnętrza odsysane jest powietrze za pomocą wężyka lub ręcznej pompki.

Copyright 2025 Automatywpolsce.pl - wszelkie prawa zastrzeżone